Pizzabrød

img_20161013_085205

Tassen har hatt bursdag og er nå blitt hele tre år. Favorittmaten for tiden er pizza, i alle tenkelige varianter.

Hans mamma så slett ikke syn på å ha huset fult av smårollinger som løp rundt i huset med et pizzastykke hver i hånden og smurte det oppetter vegger og vær…can’t  blame her for that. Mormor mente nå bestemt at Tassen måtte få det han liker aller best på bursdagen sin (en del av min plikt som mormor og se til at en hver interesse, lyst eller følelse blir ivaretatt på aller beste måte), slik kom ideen om et pizzabrød.

img_20161013_085034

Og pizzabrød ble en kjempesuksess blant både små og store i bursdagsselskapet. Personlig hadde jeg jo slept meg ned den vakre Arlandsdalen den helgen, sammen med tre blodtrimma venner (trenger vel ikke nevne hvem som gikk sist å sutret i det følget ) Men jeg kan si såpass at lukten av pizzabrød som kom i mot meg på den påfølgende bursdagsfeiringen var svært kjærkommen. Undertegnede satt til livs sin partner av den baksten kan man vel trygt si. Litt for å komme i balanse hva tapte kalorier angår og det var mange, resten for at jeg var sulten som en ulv (helt utrolig hvor sulten man kan bli av å legge et par mil bak seg i Guds frie natur).

Så skal du har bursdagsfest eller har du hvert ute på tur, kan pizzabrød anbefales på det sterkeste. Har du ingen av delene på agendaen kan du jo lage allikevel bare forde at det er jysla godt. Det er helt lov etter min bok ihvertfall.

Pizzabrød kan fint fryses og varmes noen minutter i ovnen etter at det er tint. Av denne oppskriften ble det tre store pizzabrød. Oppskriften på kjøttsausen som jeg brukte finner du her, og deigen her.

20161006_132217

Deigen ble kjevlet  ut til tre rektangel og smurt med kjøttsaus og toppet med litt ost. De ble så rullet sammen i fra langsiden og plasser i smurte 2l brød former. Etterhevet i 40 minutter, penslet med egg og strødd med litt revet ost. Stekt på 240 grader midt i ovnen ca 15-17 minutter og avkjølt på rist.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s