Kok deg en krabbe

image

Da var sommerferien over for denne gang. En lang og deilig ferie om enn i noe bratt terreng, da undertegnede fant det på sin plass og bestige Kilimanjaro. Man kan trygt si at jeg har hatt bedre ideer i det lille hodet mitt, men storslagent og vakker natur det kan Kilimanjaro skilte med.

 

2016-07-18 10.20.41

2016-07-20 08.02.07

20160723_062524.jpeg

 

Ikke en gang under planleggingen av turen falt det meg inn at man må gå oppover for å komme til toppen av et fjell. Naiv….jeg…ja det kan vi slå fast en gang for alle her og nå.

Oppoverbakke i 6 1/2 dag et blodslit som mangler sidestykke i følge meg, men det var ingenting i mot det som ventet oss…nedover i 2 dager… Jeg har ikke ord for hvordan jeg best kan beskrive den nedturen, det var helt for jæ….ig!!!

Vel nede igjen i et helt stykke…. luktet jeg som en gammel bryggesjauer, gråt som et barn og  var skitten som bare en gruvearbeider kan bli…..jeg priser meg lykkelig for å kunne gå på flatt underlag igjen (flatt underlag er høyst undervurdert ). Pr. dags dato kan jeg opplyse om at førligheten i tærne er tilbake i 8 av 10 tær, det må man nesten si seg fornøyd med etter slike strabaser.

Fikk jo selvfølgelig sneket meg til en kjøkkenvakt på vår ekspedisjon, der kokken vår lærte meg å lage afrikansk lapskaus med bananer i. Mann og barn lever nå i konstant frykt for at de skal måtte spise dette flere ganger….oppe på fjellet for å overleve, greit, men hjemme kan de nok styre sine lyster.

20160723_181604

Fra nå av blir jeg å finne ved havnivå der jeg trives best!!!

Hvordan koke krabbe

50g salt pr. liter vann
1ss sukker
Pluss en god neve salt til ære for krabben og en for gryta.
Krabben kokes i ca 25 minutter alt etter størrelsen.
Vannet skal fosskoke når krabben legges i.

Håper det faller i smak.

fru Haaland

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s