Bananbrød


image

Tassen har vært på overnatting noen dager hos mormor og moffen og i et sådan henseende må det bakes. Valget falt derfor på bananbrød og det gjorde virkelig lykken hos Tassen.

Bananbrødet gikk ned på høykant og med litt peanøttsmør på ble det en høydare for både store og små. Denne kombinasjonen kan virkelig anbefales.

Tassen liker å spise med hele fjeset, så etter bespisningen så Tassen virkelig ut som han kunne trenge et bad. Mammapolitiet har jo sagt at alle barn skal være skinnende rene og nypolerte til en hver tid. Akkurat det kan man med trygghet si at Tassen ikke var, men nå er mormor blitt så «stor» at hun driter i hva mammapolitiet mener. Heldigvis finnes det ikke noe mormorpoliti, mormorer gjør stort sett som de vil og det er alle best tjent med.

Vi tappet i badekaret, såpebobler og badeleker formelig tøt opp av mormor,s store og deilige badekar. Vi skulle jo selvfølgelig bade i sammen….er det ikke slik det skal være da…? tydeligvis ikke…..

Da mormor entret badekaret måpte Tassen så kraftig at jeg var redd han skulle drukne. Med øyne så store som tinntallerkener og geipen langt ned på magen, var han ikke fult så søt som han bruker å være.

Vannet steg jo betraktelig når mormor,s noe korpulente legeme ble senket ned i badekaret. Var det ikke noe med den der Arkimedes lov…Den gangen var det gull man skulle finne volumet på, denne gangen ble det mormor. Det skulle nesten gå for det samme, for mormor er nemlig god som gull.

Tassen fortsatte å stirre og det kunne se ut som om det var mine noe fremtredende «attributter» som var gjenstand for hans stumme beundring. Jeg tenkte i mitt stille sin at nå drar du til deg øya, ellers er det faktisk en reell fare for at du kommer til å drukne ditt vesle krek.

Mormor ser nemlig ut som hun gjør, fordi hun har fostret og båret frem din mor og dine onkler. (Det skulle vel være et snev av sannhet i dette.) Og da skal vel ikke du i en alder av to år pådra mormor komplekser for hvordan hun ser ut. Akkurat det unge mann, burde du holde deg for god til. Du skal vite det Tassen, at dette har ingen ting å gjøre med at mormor liker god mat, noe som også faller deg til gode når du er på besøk. Moffen har aldri klaget på mormors utseende ( akkurat det tror jeg strengt tatt ikke at han våger ) og da synes jeg ikke at du skal yppe deg nå, helt uten språk, men med et svært så tydelig kroppsspråk.

Vi kan med sikkerhet si at mormor og Tassen har tatt sitt siste bad…..sammen. Mormor takker også høyere makter for at Tassen ikke kan snakke….

Vil du lage ditt eget peanøttsmør finner du oppskrift på det her.

Bananbrød

500g modne bananer
250g hvetemel
2ts bakepulver
1/2ts salt
125g smør
125g sukker
2ss honning
2 egg lett pisket
1/4ts malt nellik
1/4ts malt kardemomme
1/2ts malt kanel

Smuldre smør og mel i en bolle.
Mos bananene med en gaffel.
Tilsett alt i melblandingen og rør godt.
Fyll i en 1l brødform som er smurt eller kledd med bakepapir.
Stek på 180 grader i 1 time og 15 minutter.
Dekk kaken til på slutten om den skulle bli for mørk.
La kaken stå i formen i 5 minutter før den tas ut av formen og avkjøles på rist.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

 

 

 

Reklame

5 kommentarer om “Bananbrød”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s