Grytebrød med bygg

image

Bryggerimesteren i Skudenes Bryggeri var innom meg her en dagen og forærte meg litt korn og mesk av bygg som han hadde brygget øl på. Spørsmålet var om jeg ville prøve å lage brød av restene etter ølbryggingen, selvfølgelig ville jeg det. En utfordring i hverdagen kan av og til være litt oppløftende. Ølet han har brygget skal bli en deilig Kølsch og når jeg har laget et meget godt,om jeg får si det selv, brød av øl restene da synes jeg nesten at ringen er sluttet.

Har du også lyst å prøve? Skudenes Bryggeri åpner sitt utsalg førstkommende lørdag kl. 10.00 ta turen innom så finnes det helt sikkert en mulighet for litt korn å mesk til deg også.

Jeg må si at jeg er svært stolt av hva vår lille by og dens grundere klarer å fostre frem. At vi her i Skudenes skulle få vårt eget microbryggeri var vel nesten utenkelig bare for noen år siden. Jeg heier på dere i Skudenes Bryggeri stå på. Lykke til med oppstarten av utsalget nede i Neset, kjempe fine lokaler dere har ordnet.

Ta turen ned og se selv med egne øyne, du er nok hjertelig velkommen.

image

Grytebrød med bygg

50g bygg gryn bløtlagt over natten og kokt møre. (Eller som meg 50g byggrester etter ølbrygging )
200g byggmel
250g hvetemel
4-5dl vann og 1ss maltekstrakt rørt ut i vannet ( Eller som meg 1dl mesk etter ølbrygging og 3-4dl vann )
1,5ts salt
1/2ts tørrgjær
Bland alt godt å la stå på kjøkkenbenken i 12-20 timer.
Strø godt med mel på benken og tøm deigen ut, brett deigen med en deigskrape 4-8 ganger.
Etterhev under en bolle i ca 2 timer.
Skru ovnen på 240 grader og sett en gryte med lokk som tåler den høye varmen inn i ovnen ca en 1/2 time.
Ta gryten ut av ovnen og ha brødet oppi gryten legg på lokket og sett i ovnen i ca 30 minutter.
Ta av lokket og stek videre i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s