Mitt pepperkakehus

image

Jeg ville også ha pepperkakehus og det fikk jeg. I helgen skulle Tassen overnatte hos oss og hva passet vel bedre enn å lage pepperkakehus da. Moffen har vært arkitekten bak dette fine huset og i helgen skulle storheten limes sammen og pyntes. Limpistolen var selvfølgelig søkk borte, så det ble på gamlemåten med knekk og mye brannsår. Det er slik vi skaper julestemning her i huset.

Nå skulle det vise seg at Tassen hadde ingen intensjoner overhodet å lime noe som helst på pepperkakehuset. Han fant det mye mer beleilig å spise godteriet rett fra skåla først som sist. Forstår han godt jeg, tenk å vente helt til nyttår for å spise gammelt gotteri, nei ta det mens det er ferskt. Tassen har forresten lært seg å si Moffen eller det vil si nesten, han sier Offen. Dette til stor underholdning for oss andre i familien. Du skjønner det at nå er Moffen blitt så gammel at han lager slike lyder når han skal reise seg ut av sofaen. Så Offen er det helt perfekte navnet.

Huset ble limt sammen og pyntet etter alle kunstens regler av mormor og «offen» mens Tassen satt pent på stolen å spiste av lasset. Så i det «offen» skal snu huset skjer kattastrofen, det knekker. Det er da mormor må gå en tur inn i stua å gråte en skvett og lire av seg noen ukvemsord. Tassen ser forundret på mormor og du kan se at han tenker: dette er da ingenting å tute for, det er mye godteri igjen i skåla. Det er først når skålen med det gode i er tømt at Tassen har tenkt å starte tutingen.

«Offen» kjenner mormor, de har levd sammen veldig lenge og han vet at nå står det om livet. Redd seg den som kan, men først gjør han et hederlig forsøk på å lime sammen pepperkakehuset. Flink som «offen» er går dette aldeles utmerket og det ser lyst ut for at «offen» også i år får feire jul.

Pepperkakehus ble det, det står nå å skinner om kapp med, ja jeg vet ikke hva, på kjøkkenet. I julen skal alle defilere forbi huset og akke og bære seg over dets skjønnhet. Å som mormor gleder seg.

Det skulle forresten vise seg at Tassen ble så høy på sukker at vi måtte ringe foreldrene slik at de kunne hente ham. Hvem kunne vite at små barn kunne spise så mye godteri? Ikke vi.

Oppskrift på deig til pepperkakehus finner du på Tine.no den er stabil og god å jobbe med, lykke til om du vil prøve deg på eget designet hus.

image

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

Reklame

2 kommentarer om “Mitt pepperkakehus”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s