Potetkaker for første gang.

image

Podekager som jeg sier, det har jeg aldri laget før, så det kan jeg helt sikkert. Det skulle vise seg å være en sannhet med modifikasjoner.

Min mormor laget alltid podekager til oss når vi var små og jeg elsket å spise dem med smør og sukker på. Fikk aldri somlet meg til å få oppskriften, hun hadde sikkert ingen heller. Det var bare noe hun laget sånn på gefylen, det satt nok i fingrene. Vel i dag kan vi si med sikkerhet at jeg har ikke arvet mormor’s lefsebake-gen. Du vil ikke tro for et kaos jeg har stelt i stand på kjøkkenet. For det første var det kul forbanna umulig å få de deigklumpene runde, men firkantede derimot var jeg kjempe god på. Jeg har utløst brannalarmen flere ganger, de små rakkerne skal jo stekes på høy varme. Godt å vite at brannalarmen er i orden, seriekobblingen fungerte også helt fint.

Deigen består av malte poteter, salt og mel. Problemet var bare at du ikke skulle røre melet inn i potetmassen, men klappe det forsiktig inn i lompe for lompe. Jo mindre mel man bruker jo bedre resultat. Ikke noe problem hos meg, for melet ligger nemlig strødd over hele kjøkkenet.

Til slutt fikk jeg da klappet sammen noen firkantede lomper med hull og alt for tykke. Stekt og stablet og lagt til avkjøling under et klede.

image

Når det endelig ble tid for smaking av podekagene mine, ja da ble alt tilgitt. All bannskap, kjøkkenkaos og høye skuldre var som feid ut av dørene, de smakte intet mindre en fantastisk.

Det er hvist øvelse som gjør mester. Mester blir jeg nok ikke men jeg både skal og vil bli bedre til lefsebaking. Med et slikt deilig resultat gjør jeg det gjerne igjen. Om ikke du er blitt skremt av min historie, anbefaler jeg deg virkelig til å prøve. Gjerne sammen med flere, jeg har allerede avtalt med venninner om å lage opp i litt større kvanta å fryse ned.

Potetkaker

1kg poteter kokt med skall
1ts salt
200g mel 2 deler fint rugmel og 1 del hvetemel
Potetene skrelles og kjøres i hurtigmikser med saltet, til en seig masse.
Trill deigen til en pølse og del den i jevne små emner.
Klapp emnene ut til små kaker sammen med litt og litt mel ca 3mm
Børst av løst mel og stek på høy varme i panne eller takke.
Stikk hull med en gaffel om potetkakene blåser seg opp under steking.
Potetkakene legges på hverande i klede til de er kalde.
De holder seg et par dager i kjøleskapet.
Fine å fryse.

Håper det faller i smak

– fru Haaland

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s