Litt søtt til jul.

 

image

Drops, bonbon, sukkertøy, sukker, kjært barn har mange navn. For meg er det bare et som fungerer og det er bombom. Det er ikke en skrivefeil, det er slik vi sier det her på vestlandet, bombom.

Jeg var så heldig  å få bli med en god og mangeårig venninne å lage bombom i går. Hun har laget disse til jul i mange år. For meg var det første gang. Hele prosessen tar bare 20 minutter, fra du koker opp sukkeret til du kan putte den første bombomen i munn. En fargestrålende og smakfull opplevelse, som jeg mener alle bør prøve minst en gang i livet.

Min driftige venninne hadde jo allerede seks slag med hjemmelagede julekaker i boksene sine. I motsetning til meg som bare kan skilte med en. Eller det vil si, helt egentlig null, for vi har spist dem opp. Vi kan vel kanskje si at bombomene teller som en.

Jeg påtok meg den tunge jobben å teste alle hennes julekaker, jeg er bare så full av offervilje. ( der har du meg ) Viktig å påse at folk ikke severer noe dritt til venner og familie i adventstiden. Skulle flere trenge slike tjenester er det bare å ta kontakt. Smaksløkene mine er aldeles fortreffelige, så jobben vil bli utført på beste tenkelige måte. Kan for ordens skyld nevne at kakebaksten til min venninne ble godkjent.

Skriver meg helt bort i dag, det var jo bombom vi hadde på tapetet. Bombom er enkelt å greit vann, sukker, druesukker, sitronsyre, smak og farge det er hele stasen. Vann, sukker og druesukker kokes opp til 160 grader tømmes så over på en silikonmatte og strør over sitronsyre. Dette brettes forsiktig inn i sukker-massen. Så tilsettes farge brette, brette igjen og det samme når smaken tilsettes. Så er det å vente til du faktisk kan ta i massen, før du ruller bit for bit til stenger.

image

 

Disse legges på et fat til videre avkjøling, før de blir klippet opp i passende biter. Hele prosessen går veldig fort så man må være rask. Etter at bombomen er klippet opp, gjelder det å døtte sa mange det er plass til inn i munnen og kjenne saligheta komme sigende inn. Når de er helt avkjølt strør du litt melis over så klistrer de seg ikke sammen. Må oppbevares tørt.

image

Jeg kan dessverre ikke komme med en eksakt oppskrift i dag, hver bombom har sin egen lille oppskrift. Startsett for bombom  selges på de fleste hobbybutikker, anbefaler deg å prøve. Gå sammen flere, kos dere med å lage bombom. Håper du lot deg inspirere, jeg har hvertfall storkost meg.

Håper det faller i smak

– fru Haaland

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s