Loffen som gjør nytte for seg.

Lyst på et rekesmørbrød til helgen? Ja da må du sørge for at du har en loff som gjør nytte for seg. Jeg blir så forbanna når jeg har vært på butikken å kjøpt meg en loff som ikke funker. Går det an da tenker du kanskje nå. Til det er svaret JA.

Du kommer hjem glad og lykkelig med din nyinnkjøpte loff og gleder deg til det digre rekesmørbrødet som skal åpenbare seg på kjøkkenet om litt. Skjærer i brødet og så viser det seg at alt du har kjøpt er et «høl» med skorpe rundt. Da står de mindre fine superlativene i kø på mitt kjøkken.

En loff skal da kunne bære det jeg finner det for godt å legge på den. Vi snakker jo tross alt ikke om murstein her, men reker. En får jo prøve å gjøre det beste ut av det, renser og stabler pent en fin liten haug med reker, kanskje litt egg og majones og en dråpe med sitron. Så klar til nytelse. Du løfter rekeblingsen din opp av tallerken og da inntreffer katastrofen. Ikke bare har hullene i loffen sluppet reken ut og ned på tallerken igjen, men hele suppedaset klapper sammen og alt du sitter igjen med er den dumme skorpen. Hørt om bestikk tenker du sikkert nå. Jeg har sagt det før, jeg liker å spise med fingrene og det synes jeg at den teite loffen skulle unt meg, og det hadde den også om den hadde gjort jobben sin. Nei vil man ha noe ordentlig gjort må man gjøre det selv

Som sagt så gjort, i dag ble det baking av loff. Oppskriften har jeg funnet på Opplysningskontoret for brød og korn sine sider, en side jeg ofte bruker. Har gjort noen små endringer bla. redusert gjær mengden, liker ikke å bruke så mye gjær i min brød baking, da vil jeg mye heller bruke lenger tid å la smakene få utvikle seg sakte. Det beste du kan innvestere i når du vil bake brød er tid.

Loff                                                                                                                                                                      3 små eller 2 store

1kg hvetemel
4ss mykt smør
12g gjær, alt smuldres i melet
2ts salt
6dl melk eller vann (lunket)
Med melk får du et mykt brød, med vann en noe mer sprø skorpe                                                                                                        Eltes godt i ca 10 min

Settes til heving 2-3 timer (dobbel størrelse)
Deles i 2-3 emner og lar deigen hvile 5-10 min før den bakes ut til brød
Settes i former eller på stekebrett alt etter ønske.
Heves igjen 30-45 min
Pensler med egg, vann eller melk. Ingenting er også et alternativ, det bruker jeg.
Stekes på 240 grader i ca 25 min

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s