Ovnsstekt kylling.

image

Vet det er mange som bare elsker den butikkstekte kyllingen. I dag får du en oppskrift av meg på hvordan du kan gjøre dette mye bedre selv.

Aller først må du kjøpe deg en kylling, gå for en på ca. 1,5kg.Det du så må gjøre er å blande sammen de forskjellige krydderiene som skal smaksette kyllingen. Dette kalles å lage en rub på fagspråket ( viktig å få frem at jeg kjenner termilogien)  Oppskriften på denne rubben har jeg fått av en kokk som heter Per Svieland.

Rub
5 ss paprikapulver
2 ss salt
1 ss brunt sukker
1 ss sort pepper
1 ss hvit pepper
1 ss oregano
1 ss hvitløkpulver
1 ss løkpulver
1 ts cayennepulver
1 ts chilipulver

Når du har laget rubben skjærer du et par løk og legger i en ildfast form. Smører inn hele kyllingen med smør eller olje, bruk fingrene og masser det godt inn. Så er det på med rubben, her er det nok til mer enn en kylling så bruk for all del ikke alt, men ha rikesligt på både inni og utpå. Jeg legger også et par sitronbåter inni kyllingen. Plasser så kyllingen i den ildfaste formen oppå løken med brystsiden opp.

Nå skal den stekes på 225 grader i 25 minutter, ta kyllingen ut og snu den med ryggside opp og stek videre i 20 min. Snu igjen med brystet opp og stek videre i 15-20 min, se at det kommer klar kraft ut når du stikker i den tykkeste delen av låret. La kyllingen hvile under folie i ca 15 min før du skjærer den opp. Det har nå dannet seg masse steke sky rundt og inni kyllingen, ta vare på den til senere bruk eller server skyen som saus til dagens kylling.

Server hele herligheten med potetmos eller stekte poteter til og en liten grønn salat. Personlig gjør jeg som spanjolene, river av en kyllingbit dypper den i skyen og bare nyter det hele.

Håper det faller i smak

– fru Haaland


 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s