Kaker og Desserter

image

Konfirmasjonstiden nærmer seg med stormskritt. Skal du lage kake eller dessert til en slik anledning finner du et lite utvalg her.

image

Krokankake er en gammel klassiker som gjør seg godt på et festbord. Krokankaken blir bare bedre av å stå i kjøleskapet noen dager, så dette er ikke en kake som må lages i siste liten. Den kan også fryses. Har du lyst å lage en svært god krokankake, finner du oppskriften her.

image

Dronning Maudkake faller i smak hos de fleste. Kombinasjonen av fromasj og mandelbunn er nesten uslåelig. Gled dine gjester med denne kaken, oppskriften finner du her.

 

imageDette er en stor og fin kake som rekker til mange, men jeg garanterer at den blir oppspist. Jeg har enda til gode og se rester igjen av denne herligheten. Mandelbunn, suksesskrem, sjokoladekrem, pisket krem og bær, hvem kan motstå en slik fristelse. Oppskriften på denne festfine kaken finner du her.

image

Kransekake hører med til de store festene i livet. Mammas kransekake er en slager, seig/myk inni og sprø utenpå. Rett og slett nydelig. Mammas kransekake oppskrift finner du her.

dronninggreier

Dronning Maud dessert er nesten obligatorisk her på Haugalande når de store dagene skal feires. Sammen med litt kransekake er det en nytelse av de sjeldne. Lett og luftig fromasj med revet sjokolade over får frem smilet hos både store og små. Ønsker du å prøve Haugalandets store parade dessert, finner du oppskriften her.

pudding

I den siste konfirmasjonen hjemme hos oss var det denne deilige sjokoladepuddingen som fikk æren av å avslutte middagen. Den er rik på sjokoladesmak og har en deilig kremte konsistens. Kronen på verket er når den toppes med en hjemmelaget vaniljesaus som er så god at det går gjetord om den. Frister denne desserten deg, finners oppskriften her.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s