Kjøddeig på sjevå.

image

I dag så måtte det bli et innlegg på dialekt, kan liksom ikkje skriva om kjøddeig på sjevå på bokmål.

Detta e ein rett så sidde forankra longt inn i ryggmargen min. Mamma og pappa lagde detta t kveldskos t oss når me va små, for det messta sikkert i helgene. Tiene har jo forandra seg så nå kan me spisa ka me vil mitt i vegå.

Fra den tiå denna retten hadde sin storhet hima i sjå oss, ja då va det lørdagskos. Med lørdagskosen fulgte det jo gåtteri.  Fast takst i sjå oss va ei flaska med Pepsi i fra Dacapo mineralvann, allså Brus så an Karel Thorsen hadde lagt nere i havn på fabrikken sin. I den tiå så va flaskene 1 liter så det va ikkje mær en det måtte varra for fem mann’s familien vår. Å når du har ein bror så va hole t tednå så sko du ikke blinka monge gonger før flaså va tomme.

Me tri syskenå pledde å stilla glassene på siå av kvarandre og måla nøye opp sånn at det blei likt. Detta jekk ikkje på slomp, men blei målt opp i pinlig nøyaktighet. Det va et tidkrevande arbeid så konne ta jysla longe ti å møje krangling, før det endeligt blei rett og du konne nyda den fysste slurken av Karel sitt bobblevann.

Smågått hørre o me t lørdagskosen, det hadde me vært nere sjå an Ole Sandslett å kjypt på formiddagen. Ei heile krona kjypte me for, peikte på ka me ville ha, ein av den og to av den. An Ole Sandslett la det i ein kvide snipppåse så me pinn holdt på t knoganne blei kvide. Ikkje bror min da han hadde spist opp lenge før me va hima, ittepå lurte an littla systerå vår t å gi vekk hennas gåtteri, hu va minst så det va ein enkel sak. Eg derimot va elst, så eg spiste opp alt smågåtte mitt sjøl. ( den sterkestes rett )

Itte me hadde spist kjøddeig på sjevå å drokke opp heile literen med pepsi så kom det ein påse med salt og pebar chips på bore. Då va det t å henga øve skålå t den va tomme. Når skålå va tomme røyg me rett te sengs, då va det lørdagskveld for dei voksne. Me unganne va strålande fornødde, me hadde jo fått både brus, chips og gåtteri å toppa det heila med kjøddeig på sjevå.

image

Kjøddeig på sjevå

400g kjøttdeig
1ts salt
1/2ts pepper
1løk raspet
1 egg
1,5dl melk
2-3ss potetmel
En god klatt med sennep.

Rør kjøttdeigen seig med saltet før du har oppi resten og blander godt.
La farsen stå å trekke smak en times tid.
Smør farsen på en brødskive og stek i panne med smør til det er gjennomstekt og har fått fin farge. Snu og stek litt på den andre siden.
Server med ketchup og sennep.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

Reklame

2 kommentarer om “Kjøddeig på sjevå.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s