Blomkålsuppe

image

Denne suppen ble servert som forrett på konfirmasjons festen min. Mamma og pappa hadde bestemt menyen og jeg var dritt sur, fordi jeg ville ha fiskeboller i hvit saus til alle tre rettene.

Nå var det vel nesten en plikt som femtenåring å være dritt sur, enten det nå var over blomkålsuppen eller noe annet man kunne komme på i forbifarten. Jeg kunne ramset opp mange ting som ikke passet meg som femtenåring. For uten om blomkålsuppen, så var det jo bunaden jeg hadde fått tredd ned over hode, som slett ikke var noe ønske.

Så der satt jeg altså i min egen konfirmasjons fest med blomkålsuppe til forrett. En bunad av ull som klødde noe infernalsk og en heller begredelig hjemme permanent i håret som mamma hadde ordnet. Kan tenke meg at dette var et virkelig vakkert skue. Det var ikke tvil i min sjel den gang, om at under slike rådende forhold var det min forbanna plikt å være dritt sur.

Nå i godt voksen alder har jeg lært meg å bli glad i både bunad og blomkålsuppe. Bunaden er det ikke håp for lenger, den har hengt i skapet å krympet slik bunader har det med å gjøre. Den er faktisk blitt så liten at man skulle trodd den var vasket på 60 grader og rett og slett blitt tovet. Vi snakker jo tross alt om en ull bunad her. Ikke at jeg husker at dette noen gang har skjedd, men slik må det jo være. For jeg har ALDRI været så liten at jeg har passet oppi det knøtt lille tøystykket….

Takk og lov for at blomkålsuppen passer fortsatt.

 

Blomkålsuppe

50g smør
1/2dl hvetemel
1l kyllingkraft eller buljong
1dl melk
1dl fløte
Salt og pepper etter smak.
En klype med sukker.
1stk blomkålhode i små biter.

Smelt smøret i en kasserolle. Når smøret er smeltet har du melet oppi og rører godt.
Spe med kraft/buljong mens du rører hele tiden.
Tilsett blomkålen og la det hele koke til det er mørt.
Krydre med salt og pepper, rund av med en klype sukker.
Ha oppi fløtemelken og gi alt et oppkok.
Server med godt brød.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

Reklame

4 kommentarer om “Blomkålsuppe”

  1. 😊Fantastisk beskrivelse av konfirmasjon,bunad og blomkålsuppe. Har kost meg i mange timer i dag med mat bloggen din Gunn. Du er en stor inspirasjon med alle disse gode oppskriftene og humoristiske historier. Nå skal det bakes og kokes her👍🏻

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s