Den begredelige badevekten

image

Nå er det gått så pass med tid siden jule og nyttårsfeiringen at jeg følte det var ganske trygt å gå på badevekta .

Så der står jeg da i all min nakne prakt, alle forholds-regler er tatt. Kroppen er tømt for alt som frivillig ville forlate den, håret er kjemmet ( løse hår får ikke bli med på badevekta ) jeg har til og med snytt meg. Et lite skritt frem og jeg står på badevekta. Hutrer å fryser i min nakenhet, men så pass får en tåle når badevekta skal konfronteres.

Hva er det mitt lille øye skuer…antyder den frekke badevekten at jeg har lagt på meg flerfoldige kilo i julen. Ja den mer en antyder det, det står vel rett ut på displayet at undertegnede har gått opp mange kilo i sin utsvevende julefeiring. Vel da er det bare en ting å gjøre, røske ut batteriene på badevekten og sende den langt under badekaret. Der skal den få stå sammen med hybelkaniner og andre uhumskheter til den kommer på bedre tanker. Maken til frekkhet skal jeg ha meg frabedt.

Bare sånn i tilfelle det skulle være et snev av sannhet i det den frekke badevekten antyder, så har jeg laget i stand noen marinerte oliven og litt fetaost. Om det nå skulle komme til at jeg MÅ spise en salat, så skal den i ihvertfall være god. Å spise bare de grønne blokkene er fullstendig uaktuelt, uansett hva allverdens badevekter måtte si.

Blir det ingen salat så smaker den marinerte fetaosten og olivenen kjempe godt helt alene også, så bortkastet arbeid er det ikke. Sammen med litt godt brød og noe godt i glasset får du deg en utmerket kosekveld.

image

Marinade til oliven og fetaost

1/2 rød paprika
1/4 rød løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
Litt salt og pepper
En klype med sukker
1ts tørket basilikum eller noen blader med fersk
Saften av en lime + skall av halve limen
1,5dl god olivenolje
Kjør alt raskt i mat-mølla
Tøm over fetaost og oliven og la det stå å trekke noen timer i kjøleskapet.

Ønsker du å lage gode rundstykker som passer til, finner du oppskrift på det her.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

 

Reklame

2 kommentarer om “Den begredelige badevekten”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s