En stjerne i mormor boka

IMG_0703

Dette slo virkelig  an hos barnebarnet, på hans to år’s dag. Livretten er frukt i alle varianter, eller rettere sagt all mat som ikke er grønn, men druer og kiwi er innafor til tross for grønnfargen. Vi har virkelig fått oss en liten livsnyter og mat elsker, det gleder et mormor hjerte.

Tassen fikk bli med meg og Moffen til Bergen på et finere restaurant besøk for noen uker siden. Hadde helt glemt ut hvor viljesterke og travle disse små kan være ( men det sitter friskt i minnet nå )

Restaurant besøket gikk ikke upåaktet hen kan man vel trygt si. For det viste seg nemlig at det var kommet noe grønt på maten til Tassen. ( les, hakket persille ) Det er ikke mange ordene han kan, men ett kan han veldig godt og det er æææsj og han kan si det veldig høyt om han ønsker og det ønsket han selvfølgelig. Moffen og jeg børstet, blåste og viftet  etter aller beste evne får å få bort uhumskhetene til høylytte klage rop i fra Tassen. Noen ganger har man bare lyst til å……..!! Vi kom oss til slutt ut der i fra, svett og forkavde og så langt i fra mette i magen som en kan komme.

Satte oss i bilen og tok peiling Karmøy, men for å komme dit må man ta ferge. Tassen har en liten gul ransel med lang snor på, når han har den på ryggen kan vi holde i snoren slik at han ikke stikker av. På fergeturen hjem tenke vi «that can come in handy» men det var fullstendig uaktuelt for Tassen. Han skulle dra ranselen etter seg rund og rundt på gulvene i båten under hele turen. Og slik fikk de vasket gulvene på båten den dagen, ranselen har nå skiftet kulør fra gul til grå.

Nå begynte virkelig blodsukkeret mitt å bli faretruende lavt og de som kjenner meg vet at det er ikke til å spøke med. Noen tenker sikkert nå, hvorfor spiste dere bare ikke på båten de selger jo mat der. FORDI vi løp etter Tassen og den teite gule ranselen hans, som for øyeblikket  fungerte som hund.

Et nytt stopp ble gjort denne gangen på McDonald’s på Stord, nå måtte vi ha mat. Dette falt virkelig i god jord hos Tassen, et sted helt etter hans smak. Her kunne han slikke ketchupen rett ut av pappbegeret, bruke happymeal esken til hatt og stikke pommesfrites opp i nesa, akkurat det siste der svir litt om det er ketchup på. Søle på de fineste nye klærne sine, de som bare kommer på når vi skal på bybesøk. Å for et herremåltid vi hadde og alle hjerter gledet seg.

Tassen vår lever i den tro at verden spinner rundt  ene og alene for ham og slik vil vi ha det enn så lenge. Han finner tidsnok ut at slik er det ikke, han får nyte det mens han kan.

Vil du imponere noen av dine små tasser, så gjør dette fruktfatet virkelig lykken. Funker like godt som dessert, snop og underholdning. Kutt opp så mye eller lite frukt du ønsker og legg på et fat. Lag et lite snitt i bananen og putt inn en drue, stikk en grillpinne gjennom bananen for øyne og «TADA» du er ferdig

Håper det faller i smak

– fru Haaland

Reklame

Én tanke på “En stjerne i mormor boka”

  1. Dette var en god ide til barnebursdag 🙂 I forrige barnebursdag her i hus fikk jeg det for meg at det er det gale vanvidd å servere ungene en meny bestående av pølser, muffins og kaker, og tilslutt toppe herremåltidet med en godtepose…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s