Fleskepannekaker

image

I dag er det fete-tirsdag så da må vi ha skikkelig sikringskost. Så da var det ikke tvil i min sjel, det måtte bli pannekaker med flesk/bacon. Når jeg lager denne retten bruker jeg en blanding av salt flesk og bacon 50/50 av hver. Du står selvfølgelig helt fritt til å velge det du liker best.

Er du en av de som har tenkt å faste de neste førti dagene, da anbefaler jeg å starte med pannekakene allerede til lunch og avslutte til kveldsmaten. Jeg der i mot, tror rett og slet at jeg avstår fra å faste. Jeg er nemlig av en slik natur at jeg trenger å holde blodsukkeret mitt meget stabilt. Les: blir rasende når det kommer for lavt. Akkurat dette er det mange av min nærmeste familie og venner som kan bekrefte, men la oss ikke dvele ved det, det kan bli stygt.

Vil du ha litt sunnere pannekaker kan du jo lure litt havregryn oppi røra og droppe flesk/bacon, men de blir på langt nær ikke like gode da.

Fleskepannekaker

3 egg
3dl hvetemel
6dl melk
1/2ts salt
1-2ss sukker

Visp sammen egg og litt av melken.
Ha i melet og rør til det er jevnt.
Spe med resten av melken, salt og sukker.
La røren stå og svelle en liten stund mens du steker flesk/bacon.
Stek pannekakene på høy varme i litt smør.
Topp med flesk/bacon blandingen.
Server dem gjerne med litt blåbærsyltetøy ved siden av.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

 

2 kommentarer om “Fleskepannekaker”

  1. Det er bare så godt med bacon til pannekaker,er vokst opp med D fra femtiåra,+da blei D alltid servert rød sagogrynsuppe m/ rosiner i.

    Liker

Legg igjen en kommentar