Lillebrors super kyllingsalat

image

Gi meg styrke….mormor og Tassen har vært på bytur. I kjent tradisjon går jo ikke dette upåaktet hen, det burde jeg ha lært meg nå etterhvert.

Egentlig så reiste vi til Haugesund for og overraske moffen med bursdags lunchen. Lunchen gikk for så vidt fint for seg den om du ser bort i fra at maten ble inntatt med fingrene. Både Tassen og mormor har ti friske finger og de brukers når anledningen byr seg. Lunchen ble behørig avsluttet med iskrem, slik en bursdags lunch bør avsluttes. Denne gangen inntatt med skje om enn noe motvillig i fra Tassens side, men mormor derimot klarte dette helt fint.

Siden vi nå først var i den store byen, måtte det selvfølgelig gjøres noen små ærend på slike ting som ikke lar seg fremskaffe i vår lille by. Det var cirka på dette tidspunktet at sukkeret i fra iskremen slo til hos Tassen.

Eldste sønnen ville se på noen brettspill hos Hillesland Libris, for der har de det beste utvalget. Plutselig er Tassen borte og hvor tror du vi finner ham, jo i utstillingvinduet. Der var det moro kan du tro, Tassen hvinte av fryd og veltet seg i bamser og kofferter, uten tvil det beste utstillingsvinduet han hadde sett.

Har du noengang prøvd å lokke en toåring ut av et utstillingsvindu fylt med bamser og trillekofferter? Da kan jeg forvisse deg om at det er nytteløst, du må fysisk inn å hente krapylet.

Jeg hadde jo selvfølgelig på meg verdens største boblejakke og slett ikke i en nøytral farge heller. Dette var anledningen jeg hadde besluttet meg for å bruke min splitter nye boblejakke i fargen sjokkrosa, en slik jakke som tåler ned mot minus tretti grader. (Det har vi jo rett som det er på Karmøynå) Som du sikkert forstå snakker vi her om en diger rosa jakke. Ikke var det en videre nevneverdig vever og lite skikkelse som befant seg inni boblejakken heller. Det var nok et betagende syn, da jeg og min nye sjokkrosa jakke skviset oss inn i utstillingvinduet til Hillesland Libris for å hente monstret ut.

Både jeg og jakken hadde nøyaktig samme fargen og jeg kan forvisse deg om at det slett ikke var videre kledelig.

Pøbelunge….

Er det rart jeg trengte styrke og styrke fikk jeg i denne lekre salaten som lillebror har komponert. Fritt etter hukommelsen fra et restaurant besøk på Vesterbro i København. Dette må da kunne kalles super mat, mormor er restituert etter episoden i utstillingvinduet Tassen er tilgitt og smaksløkene er strålende fornøyde.

Trenger du å restituere deg etter eventuelle hendelser, (det er slett ikke påkrevd at det er av samme grunn som meg, noen går jo bare enkelt og greit på trening) er du hjertelig velkommen til å prøve denne deilige kyllingsalaten. Tro meg du vil finne styrke.

 

Chilli-oljen som jeg har laget er enkel. Skjær noen chilli på langs legg på glass med frø og det hele. Tøm over en god olje og la det stå til neste dag før du bruker oljen. Kjempe fin å ha på pizza og diverse salater.

For deg som ønsker å lage en super marinade til fetaosten finner du oppskrift på det her.

 

image

Kyllingsalat med quinua

Kok 1dl quinua i 2,5dl vann i 7 minutter.
Stek en kyllingfilet i smør eller olje.
Salt og pepper etter smak.
Litt rødbeter i strimler.
Litt avokado i strimler.
Litt fetaost i terninger.
Skvis litt sitron over og ringle over litt chilli-olje.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

 

Reklame

6 kommentarer om “Lillebrors super kyllingsalat”

  1. Haha! Kjenne meg så utrolig godt igjen her 😂 har ein liten sjøl med de beste gener til å få kropp og sjel til hu mor til å koke 😂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s